Lassulj be, ez Palkonya!

Fedezd fel a Borvidéket egy túrával, sétálj kedvedre Palkonyán a halastavak és a Villányi-hegység ölelésében. Egy pohár bor a Pincesoron vagy a Szőlőhegyen, egy autentikus sváb szállás a faluban vagy egy kifinomult, helyi alapanyagokra épülő ételsor végig kóstolása garantált élményekkel tölt fel.

Palkonya Turisztikai Egyesület – palkonya.hu

Palkonyai borvidék

A község legnevezetesebb műemlék együttese a faluvégi domboldalt beborító, 53 présházból álló pincesor. A lakóházak fele védett műemlék, az adott épületen ezt egy kis kerámia házacska jelképezi.

Forrás: Palkonya.hu

Palkonya,
Gasztrofalu

Tarts velünk gasztrotúráinkon éttermeinkben, ahol a gondosan válogatott helyi alapanyagoknak köszönhetően remek falusi kínálat várja a kulináris kalandok kedvelőit, ízélményekkel gazdagodva.

Forrás: Palkonya.hu


Szponzorált Étterem
Szponzorált Őstermelő
Szponzorált Lakásétterem

Látnivalók

A falu katolikus templomát a Batthyány család építette, és 1816-ban Szt. Erzsébet tiszteletére szenteltette. A messziről is jól látható piros kupolás templom a magyarországi körtemplomok egyik legszebb példája.

Szent Erzsébet templom

Sváb tájszoba

A faluban élő családok tárgyi örökségéből berendezett autentikus sváb szoba hitelesen mutatja be az egykori falusi élet részleteit. Igény esetén szakszerű kísérettel látogatható.

Szent Bertalan kápolna

Rendszeresen ünnepeljük a kápolnánál a Szent Bertalan napot. Ezen és csakis ezen a napon különlegesen kúszik be a felkelő nap fénye és megvilágítja az oltárt.

Védett házak

Palkonya településképének és épített környezetének megóvása érdekében a helyi építészeti érdekvédelemmel, településvédelmi követelménnyel őrzi a hagyományos sváb építészeti értékeket. A helyi védettség az adott épületen kis kerámia házacska jelzi.

A bemutató célja a termesztéssel, gondozással, betakarítással, szárítással kapcsolatos feladatok közösségi szintű ellátása. A projekt missziója a természet adta kincsek újrafelfedezése és a gyermekek oktatása.

Közösségi Herbárium

Képek és információk Forrása: Palkonya.hu

Ha borozol, Ne vezess!
Tömegközlekedési alternatívák Palkonyára

Menetrendek

Vonat

A Pécsről Mohács irányába, ~2 óráként induló vonatjáratok a leggyorsabb és legegyszerűbb módja az utazásnak Palkonyára

Busz

A sűrűn induló, kényelmes buszjáratok is remek alternatívát nyújtanak a tömegközlekedni vágyók számára

Taxi

Villányi Taxi +36 30 335 5495
Volán Taxi +36 72 333 333 | +36 72 555 555
Taxi 900 +36 20 572 3839 | + 36 72 777 777

Meghoztuk a kedved Palkonyához?
Foglalj szállást Nálunk!

Tulipánosudvar

  • #Slowlife
  • Wellness
  • Családbarát
  • Állatbarát