A Villányi Borvidék

A táj értékéhez tartoznak a palkonyai, villánykövesdi, villányi, nagyharsányi, kisharsányi műemlék pincesorok, a siklósi körzet szórt dűlő pincéi, présházai, melyek több száz éve a vendégvárás legfontosabb helyszínei egész Magyarországon.

17

Település

50+

Pincészet

58

Étterem

Látnivalók és Szabadidős programok a térségben

Palkonya csak egy a 17 településből amit a Villányi Borvidék magába foglal.
Megannyi Pincészeten és Éttermen kívül rengeteg látnivalóval várják az érdeklődőket.
Több forrásból gyűjtöttük össze az általunk ajánlott látványosságokat és helyszíneket, amit mindenkinek látnia kell ha egyszer ellátogat ide!
Információk és képek: https://villany.hu/ https://villanyiborvidek.hu/

5 perc autóval

Nagyharsányi Szoborpark és Panoráma Sétány

A Szársomlyó-hegy lábánál fekvő Nagyharsányi Szoborpark és Panoráma Sétány különleges, természetközeli kulturális szórakozást nyújt az egész családnak a szabad ég alatt.

3 perc autóval

Villányi és Virágosi Pincesor

A Villányi és Virágosi Pincesor egész évben impozáns látványt nyújt az ide látogatóknak, Villányban pincéről-pincére járhatunk, borokat és finom ételeket kóstolva, Virágoson pedig tavasztól-őszig sétálhatunk a különleges hangulatú szórt pincék között.

5 perc autóval

Templom-hegyi Kilátó

Villány legmagasabb pontján található a Templom-hegyi kilátó, ahonnan szép panoráma nyílik a bor városára, a Szársomlyó-hegyre, a Jammertal dűlőre és a Fülemüle erdőre is.

Regionális

Kétkeréken a Borvidék

A kétkeréken utazás szerelmeseinek ajánlott kerékpár útvonalak a Villányi borvidéken a környék összes nevezetességéhez elvezetik a tekerőket.

3 perc autóval

Pincetúrák Villányban

A legtöbb pincészet előzetes bejelentkezés és időpontegyeztetés esetén akár csoportos, akár egyéni üzem-, pince- vagy birtoklátogatást is kínál programként a Villányba érkező borturistáknak.

Meghoztuk a kedved Palkonyához?
Foglalj szállást Nálunk!

Tulipánosudvar

  • #Slowlife
  • Wellness
  • Családbarát
  • Állatbarát